Responda Group AB, Eskilstuna

Responda Group är ett ledande svenskt kundserviceföretag. Våra 500 medarbetare hanterar årligen fler än 10 miljoner kundkontakter - åt mer än 3 500 uppdragsgivare. Vår passion är att genom innovativ, effektiv och kvalitativ service leverera värdeskapande kundupplevelser och stärkta relationer. Vi har verksamhet i Stockholm, Eskilstuna, Kalix, Haparanda, Östersund, Arbrå samt Halden i Norge.

Vi söker nu växeltelefonister till vårt team i Eskilstuna som vill vara med och leverera service i världsklass!

Du kommer att tillhöra produktionsavdelningen som är Respondas hjärta. Här arbetar våra medarbetare med att säkerställa att våra kunders samtal blir besvarade i tid och med en hög grad av service, kvalité och effektivitet. Man jobbar uteslutande med inkommande samtal och bedriver ingen försäljning.

Responda har sedan start haft målet att bli Sveriges bästa svarsservice! 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att besvara inkommande samtal för flera olika företag där du lyhört lyssnar på inringaren i syfte att stämma av vad ärendet gäller. Därefter gör du rätt åtgärd: oftast kopplar du samtalet eller skriver ett meddelande och ibland lämnar du information till inringaren. Du kan även utföra olika kundserviceuppdrag åt våra kunder t.ex. ta emot felanmälan, bokningar eller att besvara kunds chatt samt mejl. Vi bedriver ingen försäljning.

Anställningen inleds med en introduktion som anpassas efter dina kompetenser och tidigare erfarenheter. Under introduktionen får du lära dig vårt växelsystem och hur du möter inringare i olika situationer.

Din profil
Du är en positiv, glad och engagerad person. Du sprider god stämning på arbetsplatsen och har samtidigt en förmåga att hålla dig lugn och professionell i stressade situationer.

Du brinner för service, att arbeta med människor och att hjälpa andra. Problem ser du som en spännande utmaning, inte ett hinder.

Du är van att arbeta med telefonen som verktyg. Som företagets röst utåt är du en duktig kommunikatör och du trivs med att arbeta med repetitiva arbetsuppgifter.

Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, samt en hög IT-mognad är ett krav. Har du erfarenhet från callcenter eller kundservice är det mycket meriterande.

Meriterande är även att du behärskar det norska språk i tal och skrift. 

 

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en serviceinriktad tjänst på en arbetsplats med kraftig expansion. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter inom Responda Group. Vi värdesätter arbetsmiljöfrågor och trivsel som ständiga förbättringsområden.

Mångfald och olikheter berikar, och vi ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling.


Anställning och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med sex månaders provanställning. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innebär skiftarbete på vardagar mellan kl 7-18. Tillträdes enligt överenskommelse.

Om du har frågor, kontakta HR-Partner Linn Aronsson 070-164 21 90.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 4 maj
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Eskilstuna
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Linn Aronsson, 070-1642190
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Tillbaka till lediga jobb